Inreda barnens rum

Inredning av barnrum har ju sedan länge tillhört mina favoritämnen när det gäller inredning även om det var ett tag sedan1 jag skrev något om det i denna inredningsblogg. Det kan ha något att göra med att mina egna barn är lite äldre idag och har en ganska vuxen smak i den mån de nu bryr sig om inredning. Men nu är det dags igen! Jag tänkte berätta om hur jag skulle inreda ett barnrum till ett litet barn idag, om jag till exempel hade en ettåring som skulle få ett eget rum så har jag en ganska klar bild om hur jag skulle vilja att där såg ut.

Drömrummet till barn är precis som många andra av mina drömrum ett stort rum med mörkt snyggt trägolv och vitmålade väggar och ett rejält ljusinsläpp. Det kan tyckas vara utdaterat med bara “tråkiga” vita väggar och hör och häpna – jag vill även ha vita möbler i rummet! Men där stannar förmodligen det vita. Vitt är en väldigt praktisk färg när det gäller möbler, även i ett barnrum. Vita möbler tröttnar man sällan på. Jag tänker mig inte ett gammaldags rum i shabby chic-stil utan en mer modernt designad inredning med rena klara färger och raka linjer. Jag jobbar gärna med klart blått, grönt, gult, orange, rosa, rött och lila – en hel regnbåge av färger vill jag ha i inredningsdetaljer och textilier i barnrummet. Starka, stimulerande och inspirerande färger mot allt det vita.

I en perfekt värld skulle jag vilja köpa alla leksaker i mjuka naturmaterial som ekologisk bomull, ull och lin och hårdare materialen av naturträ och stål. Avsaknaden av plaster i barnens rum och att ha så lite plast som möjligt i hela hemmet är ett led i att nå en sundare och fräschare livsstil för hela familjen. Jag vill inte behöva tänka på PVC, Bisfenol A och allt vad det heter – jag vill att mina barn ska ha så naturliga och giftfria material som möjligt omkring sig. Därför blev jag lite glad när jag hittade Babygifts.